Talianska vláda chce stimulovať prácu cez víkendy

NETKY.SK • 29 Marec 2023, 16:0 • 2 min
Talianska vláda chce stimulovať prácu cez víkendy

Rím - Vzhľadom na akútny nedostatok zamestnancov vo viacerých odvetviach talianskej ekonomiky plánuje vláda v Ríme zaviesť stimuly pre prácu cez víkendy. Využívať ich má najmä cestovný ruch a gastronómia, uviedla v stredu ministerka cestovného ruchu Daniela Santanché.

slovakia

left justify in out

"V cestovnom ruchu je veľká príležitosť zamestnať sa, ale pre mladých ľudí je práca v sobotu alebo v nedeľu únavná, viac ich zaujíma kvalita života a voľný čas. Uvažujeme o stimuloch, aby tí, ktorí pracujú počas voľných dní, zarábali podstatne viac ako počas bežných dní," uviedla ministerka. Taliansky turizmus sa pripravuje na silnú letnú sezónu, panujú však obavy z kritického nedostatku personálu. Odvetvové združenie Fipe Confcommercio eviduje v cestovnom ruchu a gastronómii približne 210.000 voľných pracovných miest. Podniky pritom podľa združenia hlásia, že majú problém obsadiť minimálne 30 % z nich. Gastronomický priemysel zamestnáva v Taliansku zhruba 800.000 ľudí. Najväčší dopyt je podľa združenia po čašníkoch a servírkach, kde je voľných 55.000 pozícií. Nasledujú kuchári a predavači zmrzliny, od ktorých sa vyžaduje aj príslušná prax. TASR o tom informuje na základe správy agentúry ANSA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona