Talianska trajektová firma plánuje štrajk, ohrozí turistov na ostrovoch

NETKY.SK • 25 August 2010, 08:08 • 2 min
Talianska trajektová firma plánuje štrajk, ohrozí turistov na ostrovoch

Talianska trajektová firma plánuje štrajk, ohrozí turistov na ostrovoch

slovakia

left justify in out

img

Talianske ministerstvo dopravy sa snaží odvrátiť hroziaci štrajk v štátnej trajektovej spoločnosti Tirrenia di Navigazione, ktorý by nepriaznivo zasiahol prepravu medzi Talianskom a jeho početnými ostrovmi práve v čase návratu turistov z dovoleniek. Minister dopravy Altero Matteoli preto dnes oznámil, že na 6. septembra zvoláva rokovania s odborármi firmy.
      Tirrenia začiatkom mesiaca oznámila bankrot, ďalej však zabezpečuje prepravu medzi talianskymi prístavmi a ostrovmi. Jedna z najväčších talianskych odborových organizácií Uiltrasporti oznámila, že zamestnanci Tirrenie vstúpia v dňoch 30.-31. augusta do štrajku, ak vláda nezačne vážne riešiť ich budúcnosť.
      Podľa odborov je potrebné čo najskôr nájsť riešenie na záchranu pracovných miest a obnovu lodného parku. Jednou z možností by bol predaj stratových častí firmy podľa vzoru záchrany talianskeho leteckého prepravcu Alitalia.
      Ak sa nič neurobí a štrajk sa uskutoční, podľa šéfa odborov Giuseppeho Caroniu zasiahne približne 15.000 až 20.000 turistov, ktorí sa budú vracať domov z dovolenky na talianskych ostrovoch.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies