Talianska strana Liga Severu v predvolebnej kampani hrozí odchodom z EÚ

NETKY.SK • 14 Február 2018, 06:34 • 2 min
Talianska strana Liga Severu v predvolebnej kampani hrozí odchodom z EÚ

RÍM - Talianska strana Liga Severu, kľúčový partner v koalícii, ktorá podľa očakávania zvíťazí v marcových parlamentných voľbách, sa bude snažiť o vystúpenie z Európskej únie, ak Brusel odmietne rokovať o zmene fiškálnych a prisťahovaleckých pravidiel.

slovakia

left justify in out

V utorok to vyhlásil šéf Ligy Severu zodpovedný za hospodársku politiku strany Claudio Borghi.

 

Euroskeptická Liga Severu je najdôležitejším spojencom strany Vpred Taliansko (Forza Italia) bývalého premiéra Silvia Berlusconiho v stredopravej koalícii, ktorá vedie v prieskumoch verejnej mienky pred voľbami naplánovanými na 4. marca.

Koalícia prisľúbila, že zníži sumu, ktorou Taliansko prispieva do rozpočtu EÚ, prehodnotí európske zmluvy a taliansku ústavu postaví nad zákony schválené Bruselom.

 

Borghi povedal, že ak jeho strana neuvidí do dvoch rokov od nástupu do vlády pokrok v tejto problematike, začne presadzovať drastické kroky. "Ak dovtedy nič nedosiahneme..., nevylučujeme aktivovanie článku o odchode z EÚ, ako to už urobila Británia," vyhlásil Borghi z Ligy Severu.

 

Stredopravá koalícia, do ktorej patrí aj nacionalistická strana Bratia Talianska, je favoritom pred talianskymi voľbami a podľa prieskumov má šancu získať v parlamente pohodlnú väčšinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies