Talianska protiimigračná strana Liga Severu má prvého černošského senátora

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 23:33 • 2 min
Talianska protiimigračná strana Liga Severu má prvého černošského senátora

MILÁNO - Jedným z kandidátov, ktorí boli uplynulú nedeľu zvolení do talianskeho parlamentu, je aj Tony Iwobi narodený v Nigérii. Stal sa tak vôbec prvým politikom čiernej pleti v talianskom Senáte, kde bude paradoxne zastupovať protiimigračnú stranu Liga Severu (LN), čím si vyslúžil kritiku zo strany popredného futbalového hráča Maria Balotelliho, ktorý je takisto černoch.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP vo štvrtok uviedla, že Balotelli, ktorému sa v minulosti na talianskych štadiónoch posmievali pre jeho rasu, reagoval kritickým komentárom na sieti Instagram: "Možno som ja slepý alebo možno mu nikto nepovedal, že je černoch. Ale je to hanba!!!"

 

img

Mario Balotelli. Foto: TASR

 

 

Iwobi pre stanicu Radio Capital povedal, že Balotelliho kritiku ignoruje s tým, že okolo jeho osoby "už bolo dosť polemiky".

 

Novozvolený senátor je politikom LN, ktorý má od roku 2015 na starosti prisťahovaleckú politiku tejto krajne pravicovej strany. Vo štvrtok pre denník La Stampa uviedol, že Taliansko "musí eliminovať humanitárnu ochranu" a prijímať len "skutočných žiadateľov o azyl".

 

Samotný Iwobi pricestoval do Talianska v roku 1976 po získaní víza. Do radov LN vstúpil pred 24 rokmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona