Talianska polícia zmarila pokus o krádež pozostatkov zakladateľa Ferrari

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 06:30 • 2 min
Talianska polícia zmarila pokus o krádež pozostatkov zakladateľa Ferrari

RÍM - Talianska polícia oznámila, že sa jej podarilo zmariť pokus o únos telesných pozostatkov Enza Ferrariho, zakladateľa slávnej automobilovej spoločnosti Ferrari a tiež jedného z prvých jazdcov formule 1.

slovakia

left justify in out

Za jeho telo zločinci zrejme plánovali požadovať výkupné od pozostalých či vedenia automobilky, uviedli v utorok príslušníci talianskej polície počas tlačovej konferencie v meste Nuoro na ostrove Sardínia.

 

Plán na krádež Ferrariho tela policajti podľa vlastných slov odhalili počas vyšetrovania obchodu s drogami a zbraňami. Nijaké ďalšie podrobnosti k prípadu neuviedli.

 

Zakladateľ automobilky s logom čierneho koňa, ktorá vyrába vozidlá patriace k vôbec najrýchlejším na svete, zomrel v roku 1988 ako 90-ročný. Predtým sa však pričinil o to, že sa z Ferrari stala celosvetovo uznávaná značka.

 

Enzo Ferrari je pochovaný v rodinnej hrobke na cintoríne v meste Modena v strednej časti Talianska neďaleko mesta Maranello, kde sídli výrobný závod a tiež múzeum automobilov Ferrari.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies