Talianska polícia zhabala veľké množstvo falošných eurobankoviek

NETKY.SK • 24 September 2014, 16:10 • 2 min
Talianska polícia zhabala veľké množstvo falošných eurobankoviek

NEAPOL - Talianska polícia zatkla muža, ktorý ukrýval v dodávke neďaleko nákupného centra v Neapole 50-eurové bankovky v hodnote 17 miliónov eur, uviedla v stredu neapolská polícia v stanovisku.

slovakia

left justify in out

 Bankovky boli "veľmi dobrou kópiou originálov a v obehu by boli určite oklamali ich vlastníkov, keďže úspešne imitovali materiál, ochranný pás a hologramy," uviedla polícia v stanovisku.

 

Policajti zbadali muža, ako na parkovisku pred nákupným centrom rýchlo prekladá škatule do iného vozidla. Muž sa im zdal podozrivý, a tak jeho dodávku prehľadali. Falošné bankovky boli ukryté v 15 škatuliach. Muž doteraz nemal policajný záznam. Polícia sa teraz snaží zistiť miesto, kde boli bankovky vyrábané. Neapol je centrom výroby falošných bankoviek v Taliansku. Polovica falošných bankoviek v eurozóne pochádza z oblasti Neapola. 

 

V snahe zabrániť falšovaniu peňazí Európska centrálna banka dala v utorok do obehu 10-eurovú bankovku s ďalšími ochrannými prvkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies