Talianska polícia zhabala mafiánsky majetok v hodnote 13 miliónov eur

NETKY.SK • 4 December 2015, 17:24 • 2 min
Talianska polícia zhabala mafiánsky majetok v hodnote 13 miliónov eur

RÍM - Talianska polícia zhabala majetok v hodnote 13 miliónov eur, ktorý patril štyrom mužom podozrivým z toho, že pomáhali hľadanému šéfovi sicílskej mafie ukrývať sa, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Taliansky minister vnútra Angelino Alfano ocenil vývoj v prípade pátrania po 53-ročnom Matteovi Messinaovi Denarovi, ktorý je na úteku od roku 1993 a je podozrivý z vraždy najmenej 70 ľudí.

 

Zhabaný majetok pozostáva z desiatok fariem, supermarketov a ďalších nehnuteľností, ako aj áut a bankových účtov. Talianskym vyšetrovateľom sa podľa Alfana podarilo "vážne poškodiť kriminálnu činnosť osoby číslo jeden mafie Cosa Nostra a oslabiť jeho sieť".

 

Zadržaný majetok patril štvorici mafiánov - Vitovi Gondolovi, Michelemu Gucciardimu, Giovannimu Domenicovi Scimonellimu a Pietrovi Giambalvovi. Štvorica bola medzi 11 podozrivými, ktorých talianske úrady zatkli v auguste v rámci zásahu proti Denariovým komplicom.

 

Skupina je podľa informácií DPA obvinená z prevádzkovania tajného obehu rukou písaných správ pochádzajúcich priamo od Denaria. Hľadaný boss mal pomocou tejto metódy dávať príkazy a riadiť svoju kriminálnu ríšu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona