Talianska polícia zhabala 20 ton hašiša

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 18:17 • 2 min
Talianska polícia zhabala 20 ton hašiša

RÍM - Talianske bezpečnostné zložky dnes zadržali vyše 20 ton hašiša. Nachádzal sa na lodi, ktorá sa v tom čase plavila pri pobreží ostrova Sicília, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Príslušníci pobrežnej stráže eskortovali loď do sicílskeho prístavu Marsala. Na palube odhalili vo vreciach hašiš - živicu z konope. Šesť členov posádky sýrskeho pôvodu putovalo do väzby, informovala o tom polícia vo vyhlásení. "Toto je najvýznamnejšia operácia v Stredozemnom mori za ostatných desať rokov," uviedol policajt Cristino Alemanno.

Loď vyplávala zo severoafrického štátu Maroko, jedného z najväčších producentov hašišu na svete, ktorý sa odtiaľ väčšinou dopravuje do západnej Európy.

Úrady uviedli, že loď sledovali dva dni, odkedy vplávala do talianskych vôd. Policajti vstúpili na jej palubu po tom, čo poslali žiadosť Komorským ostrovom, kde bolo plavidlo registrované, ale tie neodpovedali.

Talianske úrady zadržali pri inej operácii v sobotu 13. apríla tonu hašiša na tureckom plavidle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies