Talianska polícia zaviedla v okolí rímskeho Kolosea režim najvyššej bezpečnosti

NETKY.SK • 3 August 2016, 16:22 • 2 min
Talianska polícia zaviedla v okolí rímskeho Kolosea režim najvyššej bezpečnosti

RÍM - Talianska polícia aktivovala dnes v okolí rímskeho Kolosea režim "najvyššej bezpečnosti" počítajúci s dodatočnými kontrolami návštevníkov. Ide o preventívne opatrenia zamerané na ochranu pred terorizmom, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"V oblasti Kolosea sme zaviedli režim maximálnej bezpečnosti," uvádza sa v policajnom vyhlásení s tým, že na prístupoch do tejto pamiatky umiestnia skenovacie brány s policajnou obsluhou.

 

Oblasť Kolosea je v období letnej sezóny pešou zónou, čo by malo podľa polície pomôcť pri vykonávaní kontrol. Bezpečnosť bola posilnená aj na Via del Corso, hlavnej nákupnej ulici v historickom centre Ríma.

 

Spolu s neďalekým námestím Forum Romanum patrí Koloseum k najvyhľadávanejším turistickým lokalitám Tlianska. Iba vlani ich podľa štatistiky talianskeho ministerstva kultúry navštívilo 6,5 milióna ľudí.

 

Po novembrovom útoku extrémistov z organizácie Islamský štát (IS) v Paríži americké úrady označili za možné budúce ciele teroristov aj niekoľko talianskych pamiatok - medzi nimi Baziliku svätého Petra v Ríme, Milánsky dóm a operu La Scala v Miláne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies