Talianska polícia zatkla päticu obchodníkov s ľuďmi z Líbye a Alžírska

NETKY.SK • 7 August 2015, 14:14 • 2 min
Talianska polícia zatkla päticu obchodníkov s ľuďmi z Líbye a Alžírska

RÍM - Talianska polícia zatkla troch Líbyjčanov a dvoch Alžírčanov, ktorí sú v súvislosti s nedávnym utopením viac ako 200 migrantov v Stredozemnom mori obvinení z viacnásobného zabitia a obchodovania s ľuďmi.

slovakia

left justify in out

Päticu obvinených zadržali v Palerme, kam v stredu priplávala loď s migrantmi, ktorí prevrhnutie preplnenej rybárskej lode prežili. Podľa polície mnohí migranti boli počas plavby bití a dobodaní, pričom viacerí boli uväznení v uzamknutých priestoroch.

 

Podľa prvých informácií sa v preplnenom rybárskom člne mohlo nachádzať až 700 ľudí, po vypočutí zachránených však celkový odhad znížili na asi 600. Väčšinu migrantov, ktorí prežili, tvoria Sýrčania unikajúci pred občianskou vojnou vo svojej krajine.

 

Reuters uvádza, že čln sa prevrhol blízko líbyjského pobrežia v čase, keď sa k nemu približovala írska záchranárska loď LÉ Niamh, a to pravdepodobne preto, že zúfalí pasažieri sa nahrnuli na jednu stranu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies