Talianska polícia zatkla De Tommasa, lídra ultras SSC Neapol

NETKY.SK • 22 September 2014, 12:00 • 2 min
Talianska polícia zatkla De Tommasa, lídra ultras SSC Neapol

RÍM - Polícia v Ríme zatkla lídra ultra fanúšikov futbalového klubu SSC Neapol Gennara De Tommasa v súvislosti s výtržnosťami, ktoré sa udiali 3. mája počas finále Talianskeho pohára. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa talianskych médií sa za mrežami ocitli aj ďalší štyria chuligáni, ktorí sa mali dostať do konfrontácie s policajnými príslušníkmi a podieľali sa na zahádzaní ihriska rôznymi predmetmi. Duelu medzi Neapolom a Fiorentinou predchádzali násilnosti pred Olympijským štadiónom v Ríme. Troch fanúšikov SSC zasiahli guľky a ďalší siedmi boli zranení pri stretoch s prívržencami miestneho AS Rím, ktorí napadli autobus prevážajúci ľudí z Neapola.

 

Násilnosti medzi oboma tábormi prepukli už pred a pokračovali aj počas zápasu Neapola s Fiorentinou, ktorý sa začal o 40 minút neskôr. Stretnutie na Olympijskom štadióne odštartovalo až po rozhovore De Tommasa a slovenského kapitána SSC Mareka Hamšíka s fanúšikmi, ktorí sa potom upokojili. Líder neapolských ultras súhlasil so začatím duelu až po tom, čo dostal garancie, že žiadny fanúšik pri streľbe nezahynul. Neskôr v júni však zomrel priaznivec Neapola Ciro Esposito na následky strelných poranení, ktoré mu mal spôsobiť fanúšik AS Rím.

 

De Tommaso dostal za iniciovanie násilia pred finále Talianskeho pohára už v máji päťročný zákaz navštevovať zápasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies