Talianska polícia zatkla 45 podozrivých z mafiánskeho klanu Casalesiovcov

NETKY.SK • 8 Február 2017, 08:30 • 2 min
Talianska polícia zatkla 45 podozrivých z mafiánskeho klanu Casalesiovcov

RÍM - Talianska polícia uskutočnila v utorok na území južného regiónu Kampánia sériu zásahov proti mafii, pri ktorých zatkla 45 údajných príslušníkov vplyvného klanu Casalesiovcov vrátane syna jeho zakladateľa a vodcu Francesca Schiavoneho, známeho pod prezývkou Sandokan.

slovakia

left justify in out

Voči zadržaným mužom a ženám je vedené vyšetrovanie, týkajúce sa trestných činov zločineckého spolčenia, obchodovania s drogami a vydierania. Podľa vyšetrovateľov sú tiež dôkazy o tom, že uvedený klan, ktorý patrí do zločineckej organizácie Camorra, sa venoval nezákonným hazardným hrám na internete.

 

Najnovší úspech v boji proti mafii oznámila polícia iba niekoľko dní po tom, ako zatkla desiatky osôb podozrivých zo spolupráce s organizáciou Camorra, ktorej hlavným pôsobiskom je Neapol a jeho okolie. V tejto skupine boli aj dve dcéry a nevesta Schiavoneho.

 

 

Najnovšie razie, pri ktorých sa podarilo dolapiť jeho syna Waltera, sa uskutočnili v siedmich provinciách regiónu Kampánia. Samotný Francesco Schiavone si odpykáva vo väzení doživotný trest za viacero vrážd a iných zločinov.

 

Taliansky minister vnútra Marco Minniti sa po utorkovej operácii poďakoval vyšetrovateľom za to, že "rozložili početnú a nebezpečnú zločineckú organizáciu".

 

Zločiny páchané Camorrou zdokumentoval neapolský novinár Roberto Saviano, ktorému sa od zverejnenia príslušnej knihy v roku 2006 vyhrážajú smrťou, a musí preto žiť pod policajnou ochranou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies