Talianska polícia zatkla 15 Afričanov, vyhodili kresťanov do mora

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 08:53 • 2 min
Talianska polícia zatkla 15 Afričanov, vyhodili kresťanov do mora

PALERMO - Talianska polícia zatkla vo štvrtok 15 mužov z Afriky, ktorí vyhodili 12 kresťanov z lode, na ktorej sa plavili utečenci v Stredozemnom mori.

slovakia

left justify in out

Polícia v hlavnom meste Sicílie Palermo uviedla, že muži pochádzali z Pobrežia slonoviny, Mali a Senegalu. Z lode vyhodili 12 ľudí z Nigérie a Ghany a vyhodením hrozili aj ďalším kresťanom.

 

"Motívom ich činu bolo ich náboženstvo," uviedla polícia. Všetkých dvanásť kresťanov sa v mori utopilo. Tento prípad len podčiarkuje narastajúci chaos v Stredozemnom mori, keď tisíce migrantov utekajú pred vojnou a nedostatkom v Afrike vo vratkých lodiach za lepším životom v Európe.
K pobrežiam Talianska sa od začiatku roka doplavilo približne 20 000 migrantov. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uviedla, že je to síce menej ako za rovnaký čas v roku 2014, no počet úmrtí migrantov sa zvýšil takmer deväťnásobne. Tento týždeň zomrelo takmer 450 ľudí snažiacich sa dosiahnuť pobrežie Európy a len vo štvrtok ich bolo pravdepodobne 41.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona