Talianska polícia zaistila 27 mafiánskych podnikov v centre Ríma

NETKY.SK • 23 Január 2014, 07:52 • 2 min
Talianska polícia zaistila 27 mafiánskych podnikov v centre Ríma

RÍM - Talianska polícia zatvorila 27 pizzerií, kaviarní a ďalších prevádzok s občerstvením pri razii v centre Ríma pre podozrenie z napojenia na organizovaný zločin.

slovakia

left justify in out

Kancelária hlavného talianskeho prokurátora pre boj s mafiou oznámila, že pri razii taktiež skonfiškovali čerpacie stanice i parkoviská v juhotalianskom meste Neapol, ktoré organizovaná zločinecká skupina Camorra využívala na prepieranie peňazí získaných z predaja drog, výpalníctva a úžerníctva.

Zaistený bol i závod na výrobu odevov v toskánskom meste Prato prevádzkovaná Camorrou. V meste Prato Camorra v minulosti vytvorila nelegálnu skládku toxického odpadu v rámci svojho rozsiahleho podnikania v likvidácii odpadov, uviedla agentúra AP.

Úrady v súvislosti s raziou ďalej informovali, že jeden z 90 podozrivých, na ktorých vydali zatykač, vyskočil z okna na štvrtom poschodí svojho bytu v Ríme vo chvíli, keď ho policajti prišli zatknúť. Išlo o podozrivého podnikateľa pôvodom z Kampánie. 

Pri zásahu policajtov z Neapola, Ríma a Florencie úrady zhabali majetok - vrátane firiem, domov, áut, pozemkov a bankových účtov - v celkovej hodnote 250 miliónov eur. 

Akcie v rôznych oblastiach Talianska, zamerané voči mafiánskemu klanu, ktorý sa špecializoval na pranie špinavých peňazí a ich investovanie do podnikania, koordinovalo policajné protidrogové riaditeľstvo v Ríme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies