Talianska polícia zadržala takmer 43 ton hašišu

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 14:33 • 2 min
Talianska polícia zadržala takmer 43 ton hašišu

RÍM - Talianska polícia zadržala v Stredozemnom mori loď, ktorá sa plavila pod vlajkou afrického Toga a prevážala 42,7 tony hašišu.

slovakia

left justify in out

Zadržali aj 15 členov posádky, v ktorej boli občania Libanonu, Indie a Sýrie. 
      

Francúzsky denník Le Monde dnes uviedol, že ide o jeden z najväčších kontrabandov tohto druhu zhabaných doteraz v Európe.
      

Policajná operácia sa uskutočnila v pondelok neďaleko ostrova Sicília na základe avíza, ktoré talianska polícia dostala od francúzskych kolegov, informovali dnes francúzske a talianske médiá.
      

Loď mala zakotviť v niektorom z prístavov vo východnom Stredomorí - Líbyi, Grécku alebo Albánsku, a odtiaľ mali drogu po pevnine prepraviť do západnej Európy.
      

Podľa francúzskeho vyšetrovateľa Vincenta Sauvalera kontraband má hodnotu asi 120 miliónov eur a podľa všetkého pochádza z Maroka, ktoré je schopné pokryť prakticky všetku spotrebu hašiša v Európe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona