Talianska polícia zadržala štyroch pravdepodobných prevádzačov migrantov

NETKY.SK • 6 August 2016, 16:28 • 2 min
Talianska polícia zadržala štyroch pravdepodobných prevádzačov migrantov

RÍM - Talianska, maďarská a slovinská polícia zadržala dnes v rámci koordinovanej operácie štyroch mužov podozrivých z toho, že migrantov z Balkánu prevádzali do Talianska.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na vyhlásenie talianskej polície o tom informovala agentúra Reuters.

 

Dvoch pravdepodobných prevádzačov zadržala polícia na severe Talianska, jedného v maďarskej metropole Budapešť a posledného v slovinskom Maribore. Štvoricu mužov obvinili zo zločinného sprisahania a napomáhania nelegálnej migrácii.

 

Zadržaní patria podľa talianskych karabinierov k medzinárodnej zločineckej organizácii sídliacej v Miláne. Tá používala falošné dokumenty a z Maďarska prevážala do Talianska či severoeurópskych krajín v dodávkach migrantov prevažne z Pakistanu, Bangladéša či Afganistanu.

 

Každý migrant jej za takúto cestu zaplatil okolo 1000 eur, pričom gang tak podľa odhadov polície zarobil za rok približne 500.000 eur.

 

Do Európy prišlo vlani vyše milióna migrantov, z ktorých väčšina utiekla z krajín zmietaných vojnovými konfliktami na Blízkom východe. Po doplávaní na grécke územie sa do západnej Európy najčastejšie dostali tranzitom cez takzvanú balkánsku trasu.

 

Prílev nelegálnych migrantov v Európe však v uplynulých mesiacoch výrazne klesol v dôsledku prísnych bezpečnostných opatrení vrátane plotov na niektorých úsekoch hraníc a tiež migračnej dohode, ktorú v marci uzatvorila EÚ s Tureckom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies