Talianska polícia zadržala drogy pre islamistických bojovníkov v hodnote 50 miliónov eur

NETKY.SK • 3 November 2017, 14:48 • 2 min
Talianska polícia zadržala drogy pre islamistických bojovníkov v hodnote 50 miliónov eur

RÍM - Talianske úrady v piatok zhabali veľkú zásielku opioidov, ktorá mala zrejme slúžiť na financovanie operácií džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) a na stimuláciu jej bojovníkov. S odvolaním sa na správu talianskej colnej polície o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Približne 24 miliónov tabletiek nelegálne prevážaného lieku proti bolesti tramadol zadržali v prístavnom meste Gioia Tauro na juhu krajiny. Pouličná hodnota kontrabandu sa odhaduje na 50 miliónov eur.

 

Zásielka dorazila z Indie a údajne smerovala do Líbye, uviedla colná polícia Guardia di Finanza. Podobný kontraband (37 miliónov tabletiek) zadržali pred šiestimi mesiacmi aj v prístavnom meste Janov na severozápade krajiny.

 

Podľa talianskych úradov analgetikum tramadol zrejme používajú militanti IS na stimuláciu a zvýšenie odolnosti voči fyzickej námahe. Zvykne sa preto nazývať aj "drogou bojovníkov". Policajný zásah koordinovala prokuratúra špecializovaná na boj proti mafii v regióne Reggio Calabria za pomoci Agentúry Spojených štátov na boj proti drogám (DEA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona