Talianska polícia zadržala 12 mafiánov, udali ich podnikatelia

NETKY.SK • 27 September 2016, 14:26 • 2 min
Talianska polícia zadržala 12 mafiánov, udali ich podnikatelia

CORLEONE - Dvanásť mafiánov vrátane synovca v júli zosnulého "krstného otca" Bernarda Provenzana zadržali v pondelok v mestečku Corleone na talianskom stredomorskom ostrove Sicília. Správu priniesla agentúra APA s odvolaním sa na dnešnú informáciu talianskych policajných zdrojov.

slovakia

left justify in out

Podľa nich bolo toto zadržanie umožnené porušením "omerty" - zákona mlčania - ôsmimi podnikateľmi zo Sicílie, ktorí podali trestné oznámenia na viacerých mafiánov. 

 

Provenzanov synovec Carmelo Gariffo po strýkovej smrti vo väzenskom zariadení v Miláne chcel prevziať riadenie mafiánskeho klanu v Corleone, avšak podnikatelia, ktorí tu roky platili mafii, mu urobili škrt cez rozpočet a rozhodli sa pre spoluprácu s mužmi zákona.


Všetci zadržaní čelia obvineniu z vydierania, ďalšie dve osoby zadržali pre dôvodné podozrenie z prípravy hrdelného zločinu. Carmelo Gariffo sa spoza mreží dostal na slobodu pred tromi rokmi.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona