Talianska polícia urobila záťah na obchodníkov s drogami

NETKY.SK • 14 Júl 2011, 16:21 • 2 min
Talianska polícia urobila záťah na obchodníkov s drogami

Talianska polícia urobila záťah na obchodníkov s drogami

slovakia

left justify in out

img

Talianska polícia v stredu urobila záťah na medzinárodný obchod s drogami týkajúci sa Európy, USA a Latinskej Ameriky. Colníci zhabali stovky kilogramov kokaínu, o ktorý sa mali podeliť rozličné klany organizovaného zločineckého syndikátu 'Ndrangheta a umiestniť ho na trh.
      Prokurátor v Reggio Calabria, Nicola Gratteri, dnes vo vysielaní rozhlasovej stanice Radio24 povedal, že rozsiahla operácia zahrnula šesť krajín sveta. 'Ndrangheta je podľa jeho vyjadrenia najväčší dovozca kokaínu do Európy, drogy do Talianska a Európy importuje na základe dohôd s kolumbijskými drogovými kartelmi a kartelom Mexického zálivu.
      Karabiniéri informovali, že zatýkali v Kalábrii, na Sicílii a v Lombardsku na severe Talianska. Európske zatykače boli vydané na päť  podozrivých obchodníkov s drogami v Holandsku a Španielsku, polícia chce tiež zatknúť troch ľudí v Kolumbii, USA a Venezuele, dodali.
      Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA bolo cieľom záťahu okolo 40 podozrivých.
      'Ndrangheta, ktorá sídli v juhotalianskej Kalábrii, je dnes považovaná za mocnejšiu zločineckú organizáciu, než je sicílska mafia. Je jedným z najväčších svetových obchodníkov s kokaínom.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies