Talianska polícia rozložila nadnárodnú skupinu prepieračov peňazí

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 15:53 • 2 min
Talianska polícia rozložila nadnárodnú skupinu prepieračov peňazí

HAAG - Talianska finančná polícia podporovaná Europolom v utorok zadržala 10 členov nadnárodnej zločineckej skupiny, ktorá sa podieľala na prepieraní výnosov z internetových podvodov s celkovou hodnotou presahujúcou 2,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej správy európskeho policajného úradu so sídlom v Haagu boli medzi zločincami predovšetkým občania Nigérie prepierajúci peniaze v Európe, ale aj v USA. Na operácii v Taliansku sa zúčastnilo vyše 130 policajtov, ktorým pomáhali experti z Europolu a amerického Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI). Zatýkanie a 32 prehliadok sa uskutočnilo na "rôznych miestach".

 

Europol v zverejnenej správe uvádza, že obeťami podvodníkov využívajúcich takzvané odkláňanie platieb a falošné profily na internetových zoznamovacích stránkach boli stovky jednotlivcov a desiatky spoločností. V prvej kategórii podvodov páchatelia vnikajú do komunikačných systémov spoločností a pomocou podsúvania pozmenených údajov smerujú platby na vlastné bankové účty. Druhý typ zneužíva dôveru ľudí navštevujúcich zoznamovacie stránky, od ktorých sa podvodníci pomocou falošných informácií snažia vylákať peniaze. Vyšetrovatelia na zmapovanie peňažných tokov a ich cieľových destinácií museli zanalyzovať tisíce prevodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies