Talianska polícia rozbila skupinu podozrivú z financovania terorizmu v Sýrii

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 12:59 • 2 min
Talianska polícia rozbila skupinu podozrivú z financovania terorizmu v Sýrii

RÍM - Talianska polícia oznámila, že jej protiteroristické jednotky rozbili skupinu zloženú zo Sýrčanov a Maročanov, podozrivú zo zabezpečovania financií a inej podpory pre islamských militantov v Sýrii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Policajti pri štvrtkovej operácii prehľadali celkovo 20 domov v troch regiónoch severného Talianska a na ostrove Sardínia. Zadržali súčasne 14 osôb, na ktoré boli vydané zatykače pre podozrenie zo spojenia s teroristickými skupinami, z financovania terorizmu a porušenia finančnej legislatívy. "Veľká sieť podpory" odhalená v meste Olbia na Sardínii a v meste Brescia východne od Milána pracovala pre skupinu Džabhat an-Nusra, bývalú sýrsku odnož al-Káidy.

 

"Okrem peňazí posielali zbrane, autá, čokoľvek, čo by mohlo pomôcť ozbrojenému protivládnemu boju v Sýrii," povedala pre verejnoprávny rozhlas RAI zástupkyňa špeciálnych policajných jednotiek DIGOS Cristina Rapettiová.

 

Taliansky protiteroristický prokurátor Federico Cafiero de Raho predtým pre televíziu Sky TG24 povedal, že podozriví patria k jednej bunke, ktorá "zbierala a doručovala značné financie do Sýrie na podporu vojny". Všetci majú podľa neho legálny pobyt v Taliansku.

Informácie priniesli agentúry Reuters, AP a DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies