Talianska polícia rozbila gang, ktorý drogami zásoboval Camorru i 'Ndranghetu

NETKY.SK • 20 September 2016, 17:04 • 2 min
Talianska polícia rozbila gang, ktorý drogami zásoboval Camorru i 'Ndranghetu

RÍM - Talianskej finančnej polícii sa podarilo odhaliť a tamojším bezpečnostným zložkám následne rozbiť medzinárodný albánsko-grécky gang, ktorý zásoboval mafiu tvrdými i mäkkými drogami.

slovakia

left justify in out

V prípade zadržali 99 podozrivých. Pri domových prehliadkach zhabali nielen 117 kilogramov kokaínu, 850 gramov heroínu alebo morfínu, 4629 kilogramov marihuany a 90 kilogramov hašiša, ale aj 554.000 eur v hotovosti a sedem motorových vozidiel, päť kamiónov, dve lode a jeden karavan, vyplýva z informácií, ktoré zverejnila dnes finančná polícia a ktoré sprostredkovala tlačová agentúra DPA.


Odberateľmi medzinárodnej zločineckej skupiny boli okrem iného klany apúlijskej, neapolskej a kalábrijskej mafie, teda Santa corony unity, Camorry a 'Ndranghety. Vyšetrovanie kauzy sa začalo ešte v roku 2012 a podieľali sa na ňom aj orgány činné v trestnom konaní z Albánska, Belgicka a Grécka. Na viacerých podozrivých vydali medzinárodné zatykače.


Drogy sa do Talianska pašovali zo zahraničia, a to v zásielkach rýb, morských plodov, ovocia či zeleniny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies