Talianska polícia pri vyšetrovaní korupčnej kauzy zatkla 19 podozrivých

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 13:29 • 2 min
Talianska polícia pri vyšetrovaní korupčnej kauzy zatkla 19 podozrivých

RÍM - V rámci vyšetrovania korupcie v štátom vlastnenej stavebnej spoločnosti ANAS dnes talianska finančná polícia vydala ďalších 19 zatykačov.

slovakia

left justify in out

Sú na nich mená úradníkov spoločnosti, jej dodávateľov cestných stavieb, ako aj na jedného poslanca.

 

Podľa agentúry DPA zatiaľ nie je jasné, či sú zadržaní vo väzbe, alebo na nich bolo uvalené domáce väzenie.

 

Daňová polícia súčasne informovala, že zhabala 800.000 eur pochádzajúcich z korupcie po tom, ako prehľadala viac ako 50 objektov a začala stíhanie aj voči poslancovi parlamentu.

 

Agentúra ANSA toho poslanca identifikovala ako Marca Martinelliho z opozičnej strany Forza Italia založenej bývalým premiérom Silviom Berlusconim. Martinelli je členom dolnej komory parlamentu a pracuje vo výbore pre verejné práce.

 

Dnešné zatýkanie súvisí s operáciou, ktorú talianski vyšetrovatelia podnikli vlani v októbri, keď boli pre podozrenie z korupcie zadržaní a do domáceho väzenia vzatí námestník ministra dopravy, piati zamestnanci ANAS, poslanec a traja podnikatelia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona