Talianska polícia pri akcii proti mafii zhabala majetok za 1,6 miliardy eur

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 13:11 • 2 min
Talianska polícia pri akcii proti mafii zhabala majetok za 1,6 miliardy eur

RÍM - Majetok v hodnote vyše 1,6 miliardy eur skonfiškovala talianska polícia piatim sicílskym súrodencom podozrivým z napojenia na ostrovnú mafiu Cosa Nostra. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície o svojej akcii.

slovakia

left justify in out

Zločinecká organizácia údajne pomáhala týmto trom bratom a dvom sestrám, označovaným ako "podnikatelia" z oblasti sicílskej metropoly Palermo, získavať stavebné zmluvy súvisiace s verejnými prácami.

 

Mafia Cosa Nostra, popri kalábrijskej 'Ndranghete a neapolskej Camorre, už dlho trápi Taliansko a v posledných rokoch svoje aktivity rozšírila z juhu až do severotalianskych veľkých miest. Trojročné obdobie recesie pomohlo hlboko zakorenenej korupcii ešte viac sa rozvinúť.

 

Medzinárodná organizácia Transparency International do svojho hodnotiaceho rebríčka vnímania korupcie z roku 2014 zaradila Taliansko na 69. miesto spomedzi 177 krajín - ocitlo sa tak na poslednej priečke v rámci Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona