Talianska polícia pred časom upozornila na podozrivú skupinu z Kalábrie pôsobiacu na Slovensku

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 08:54 • 2 min
Talianska polícia pred časom upozornila na podozrivú skupinu z Kalábrie pôsobiacu na Slovensku

CATANZARO - Talianska polícia "pred časom" upozornila kolegov na Slovensku a tiež medzinárodné orgány na podozrivú skupinu z Kalábrie, ktorej členov zadržali vo štvrtok na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Agentúru ANSA o tom informovali zdroje z prostredia talianskej justície. Podľa správy, kalábrijskí prokurátori, ktorí sa zameriavajú na činnosť mafie, "oficiálne upozornili medzinárodnú políciu a políciu na Slovensku, že by mali sledovať aktivity zadržanej skupiny z Kalábrie, ktorá je podozrivá z napojenia na vraždy mladého novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky". Zástupca prokuratúry Gaetano Paci takisto uviedol, že jeho kancelária poskytla informácie o údajnom napojení na zločineckú organizáciu 'Ndrangheta z Kalábrie.

Polícia vo štvrtok zadržala sedem podozrivých osôb počas rozsiahlej akcie v Michalovciach a Trebišove súvisiacej s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Informoval o tom policajný prezident Tibor Gašpar na tlačovom brífingu v Košiciach. So súhlasom špeciálnej prokuratúry a sudcu pre prípravné konanie polícia zadržala 42-ročného Antonina V., 45-ročného Sebastiana V., 40-ročného Bruna V., 62-ročného Diega R., 58-ročného Antonia R., 26-ročného Pietra C., ako aj ďalšieho 34-ročného Pietra C.

Okrem toho polícia vykonala štyri domové prehliadky a tri prehliadky iných objektov. Polícia zaistila viacero vecí. Medzi nimi napríklad dve krátke guľové zbrane v legálnej držbe, telefónne a iné komunikačné prostriedky, počítače a viaceré listinné materiály.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies