Talianska polícia podnikla rozsiahlu raziu voči herniam kalábrijskej mafie

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 16:37 • 2 min
Talianska polícia podnikla rozsiahlu raziu voči herniam kalábrijskej mafie

RÍM - Talianska polícia skonfiškovala dnes majetok v hodnote dvoch miliárd eur a zadržala vyše 40 podozrivých pri zásahu voči stávkovým kanceláriám a prevádzkovateľom hazardných hier, za ktorými stála kalábrijská zločinecká organizácia 'Ndrangheta.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že juhotalianska mafia prostredníctvom týchto spoločností "prepierala" veľké množstvo nelegálne získanej finančnej hotovosti. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na taliansku finančnú políciu. 


Rozsiahla razia sa zamerala na 1500 stávkových kancelárií, 82 gamblerských webových stránok, 45 talianskych spoločností a 11 zahraničných firiem so sídlom na Malte, v Španielsku, Rumunsku a Rakúsku. 


'Ndrangheta zbohatla hlavne na obchode s drogami a stala sa jedným z najväčším dodávateľov juhoamerického kokaínu na európsky trh. Udržiava si silné pozície v ekonomike chudobného kalábrijského regiónu. Okrem hazardu prevádzkuje aj firmy venujúce sa autodoprave, hotelovým a reštauračným službám. 
'Ndrangheta v uplynulých troch rokoch, poznamenaných poklesom talianskej ekonomiky, posilnila svoj vplyv v južných oblastiach Talianska a rozšírila svoje pozície aj na bohatší sever krajiny. Podobný vzostup zaznamenala aj sicílska Cosa Nostra či neapolská Camorra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona