Talianská polícia odhalila 5000 kusov neregistrovaného lieku na potenciu

NETKY.SK • 11 Október 2016, 18:58 • 2 min
Talianská polícia odhalila 5000 kusov neregistrovaného lieku na potenciu

RÍM - Talianska polícia zhabala 5000 "nelegálnych a nebezpečných" tabletiek určených na zvyšovanie mužskej potencie a zadržala jedného muža, ktorého obvinila z predaja neregistrovaných liekov pochádzajúcich z Indie. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení talianskej finančnej polície sa uvádza, že tabletky predávané pod názvom Sildamax, ktoré majú rovnakú účinnú látku ako známejšia Viagra, boli do Talianska privezené cez Britániu.

 

"V súčasnosti platí, že tento výrobok je na talianskom území zakázané predávať, pretože jeho predaj neschválil taliansky ústav na kontrolu liečiv (AIFA)", uvádza sa vo vyhlásení talianskej polície.

 

Podľa jedného zo zasahujúcich policajtov sa kontraband tabletiek našiel v jednom tajnom obchode v centre Ríma, pričom cena za jednu tabletku pri pouličnom predaji sa pohybuje medzi 10-15 eurami. Podobné lieky na zvýšenie mužskej potencie sú aj za nižšiu cenu dostupné aj bežných lekárňach, ale len na lekársky predpis.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona