Talianska polícia našla v nákladnej lodi 20 ton hašiša

NETKY.SK • 16 Október 2015, 18:59 • 2 min
Talianska polícia našla v nákladnej lodi 20 ton hašiša

RÍM - Viac ako 20 ton hašiša našli talianski policajti ukrytých na nákladnej lodi, ktorú zaistili počas plavby v Stredozemnom mori.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes európska policajná organizácia Europol, ktorá sa na zásahu podieľala spoločne s Francúzskom a Španielskom a Portugalskom.

Obchodná loď Jupiter plávajúca pod vlajkou Cookových ostrovov bola zaistená koncom septembra a odklonená do sardínskeho prístavu Cagliari. Tam plavidlo dôkladne prehľadali a po vyše 18 dňoch v ňom napokon našli ukrytých celkovo 20,5 tony živicového extraktu z konope indického.

 

Počas prehľadávania lode musela polícia použiť žeriavy na odstránenie obrovských žulových blokov, ktoré loď legálne prepravovala. Droga, rozdelená do vyše 800 balíčkov, bola uložená v dobre zamaskovanej skrýši pod nákladovým priestorom.

 

Predajná hodnota zaisteného hašiša sa odhaduje na približne 200 miliónov eur, uviedla agentúra Reuters.

 

Šestnásťčlenná posádka lode, zložená z desiatich Sýrčanov a šiestich Indov, skončila vo väzbe. Medzi zadržanými je aj sýrsky kapitán plavidla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies