Talianska polícia našla v kontajnerovej lodi 385 kg kokaínu

NETKY.SK • 27 Október 2016, 19:49 • 2 min
Talianska polícia našla v kontajnerovej lodi 385 kg kokaínu

RÍM - Približne 385 kilogramov "veľmi čistého" kokaínu v trhovej hodnote 77 miliónov eur objavila talianska polícia na palube kontajnerovej lode kotviacej v prístave Gioia Tauro, ktorá sa do Talianska doplavila z Brazílie. Informovala o tom dnes agentúry DPA s odvolaním sa na taliansku finančnú políciu (Guardia di Finanza).

slovakia

left justify in out

Drogy boli rozdelené do 17 balíkov. Polícia uviedla, že posádka lode ich počas plavby hodila cez palubu a pred zakotvením opäť vytiahla z vody. Ide o nový spôsob, ktorým sa miestne zločinecké organizácie, menovite napríklad 'Ndrangheta, vyhýbajú kontrolám prichádzajúcich kontajnerových lodí, konštatovala ďalej polícia.


Deväť z 24 členov posádky lode Rio de Janeiro, ktorá sa plavila pod nemeckou vlajkou, polícia zatkla v súvislosti s obvineniami z obchodovania s drogami. Všetci zadržaní sú občanmi tichomorského štátu Kiribati; najmladší má 26 a najstarší 54 rokov.


Kalábrijská 'Ndrangheta patrí spolu so sicílskou Cosa Nostrou a neapolskou Camorrou k najdôležitejším organizovaným zločineckým skupinám v Taliansku. Podľa šéfa talianskej protimafiánskej prokuratúry Franca Robertiho sa 'Ndrangheta dokonca pýši "absolútnou nadradenosťou" v rámci medzinárodného obchodu s drogami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies