Talianska pobrežná stráž zadržala stovky nelegálnych imigrantov

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 14:48 • 2 min
Talianska pobrežná stráž zadržala stovky nelegálnych imigrantov

RÍM - Pobrežné stráže z Talianska, Malty a Líbye zadržali v utorok stovky nelegálnych imigrantov plaviacich sa na niekoľkých lodiach z Líbye smerom k Európe.

slovakia

left justify in out

Taliani zachránili v noci skoro 350 imigrantov na štyroch lodiach, ktoré mali vážne problémy. Pri záchrannej operácii pomáhali aj nákladné lode nachádzajúce sa v oblasti. Na talianskom ostrove Lampedusa údajne v utorok pristáli aj ďalšie lode s africkými utečencami. Plavidlo s vyše 100 imigrantmi zastavilo aj maltské námorníctvo. Líbyjská pohraničná stráž zachytila ďalšiu loď s utečencami, ešte kým opustila tamojšie vody. Väčšina utečencov pochádza z Eritrey a Somálska.

Taliansky ostrov Lampedusa, ktorý je známy veľkým prílevom migrantov prichádzajúcich najmä z Afriky, navštívil v pondelok pápež František, ktorý sa tam pomodlil za imigrantov a vyzval na väčšiu solidaritu s osobami, ktoré sú nútené opustiť svoju krajinu. Ostrov sa nachádza len niekoľko kilometrov od Afriky a takmer dennodenne tam prichádzajú noví a noví migranti, množstvo z nich však cestu na improvizovaných plavidlách neprežije a zahynie vo vodách Stredozemného mora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies