Talianska pobrežná stráž zachránila vyše 3-tisíc migrantov počas víkendu

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 07:43 • 2 min
Talianska pobrežná stráž zachránila vyše 3-tisíc migrantov počas víkendu

RÍM - Viac ako 3000 migrantov plaviacich sa do Európy zachránili cez víkend v priebehu 24 hodín v oblasti Stredozemného mora pri pobreží Líbye.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov, ktoré priniesla v nedeľu talianska tlačová agentúra ANSA, záchranári pri 25 rôznych operáciách dostali do bezpečia celkove 3315 ľudí.

 

Spomedzi zúčastnených zložiek zachránila iba nemecko-francúzsko-talianska iniciatíva SOS Méditerranée takmer tisíc migrantov vrátane približne 200 detí a mladistvých, ktorí sa plavili na deviatich člnoch. Týchto ľudí mali záchranári následne dopraviť do Talianska.

 

 

Príčinou zvýšeného náporu migrantov snažiacich sa doplaviť zo severnej Afriky do Európy je zrejme terajšie priaznivé počasie. Od začiatku tohto roka sa dostalo do Talianska už asi 16.000 takýchto osôb, najmenej 520 ďalších v tomto období zahynulo na mori.

 

Predstavitelia európskych a severoafrických krajín sa budú venovať migračnej kríze na dnešnom stretnutí v Ríme.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona