Talianska pobrežná stráž zachránila v Stredozemnom mori takmer 1000 utečencov

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 14:19 • 2 min
Talianska pobrežná stráž zachránila v Stredozemnom mori takmer 1000 utečencov

RÍM - Celkovo 978 utečencov plaviacich sa na troch člnoch v Stredozemnom mori objavila talianska pobrežná stráž počas uplynulých 24 hodín približne 55 kilometrov od líbyjského pobrežia. Jeden z migrantov bol v čase záchrannej operácie už mŕtvy, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V prvom člne sa nachádzalo 221 utečencov, v druhom 235, v treťom 522. Operácia prišla po tom, ako maltské médiá aj tamojšia armáda vydali správu, že v centrálnej časti Stredozemného mora vyslalo signál SOS odhadom 1500 migrantov.

Stredozemné more je najsmrteľnejšou morskou trasou pre utečencov. Vlani sa dostalo na pobrežie Talianska rekordných 170.000 osôb, pričom najmenej 3419 z nich počas cesty zahynulo. Prílev utečencov tohto roku ešte zosilnel.

 

Väčšina migrantov pochádza zo Sýrie a severovýchodnej Afriky. Do Európy smerujú cez Líbyu, ktorá sa stala strediskom obchodovania s ľuďmi po tom, ako tam skolaboval právny poriadok následkom zosadenia vodcu Muammara Kaddáfího.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies