Talianska pobrežná stráž zachránila takmer 900 migrantov

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 07:46 • 2 min
Talianska pobrežná stráž zachránila takmer 900 migrantov

RÍM - Talianska pobrežná stráž informovala, že pri západnom pobreží Sicílie zachránila dnes takmer 900 prevažne sýrskych migrantov v dvoch lodiach.

slovakia

left justify in out

Pobrežná stráž uviedla, že z jednej lode vyzdvihla 515 ľudí, z druhej 380. Išlo najmä o Sýrčanov a niekoľko Iračanov, identitu ďalších bezprostredne nezistili, informovala agentúra Reuters.

 

Podľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) išlo o najväčší pokus o masovú migráciu zo Sýrie a Iraku do Talianska za posledný rok. Hovorkyňa UNHCR Carlotta Samiová konštatovala, že Sýrčania a Iračania vyplávali zrejme z Egypta.

 

Ako poznamenal Reuters, migranti z Blízkeho východu sa čoraz viac vyhýbajú ceste do Európy prostredníctvom Grécka. Balkánske štáty, Maďarsko a Rakúsko totiž sprísnili kontroly na hraniciach v snahe odradiť migrantov prichádzajúcich z Grécka. Väčšina z migrantov, ktorí si zvolili tzv. balkánsku trasu, mierila do Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies