Talianska pobrežná stráž zachránila pri Sicílii čln so 115 utečencami

NETKY.SK • 7 December 2013, 17:52 • 2 min
Talianska pobrežná stráž zachránila pri Sicílii čln so 115 utečencami

RÍM - Taliansko v posledných týždňoch zintenzívnilo hliadkovanie vo svojich vodách po tom, ako sa začiatkom októbra potopila loď s utečencami pri ostrove Lampedusa, pričom zahynulo 366 ľudí.

slovakia

left justify in out

Viac ako 100 utečencov plaviacich sa na malom člne cez Stredozemné more zachránila dnes talianska pobrežná stráž.

Ako informovala agentúra DPA, 12-metrová loď sa dostala do ťažkostí v silnom vetre. Pobrežnej stráži sa vydarila operácia, pri ktorej previedli 115 ľudí z člnu na palubu záchranných plavidiel a potom do bezpečia na pobrežie ostrova Sicília.

Talianska pobrežná stráž v pondelok zachránila 142 ľudí, prevažne utečencov zo Sýrie, z lode, ktorá sa dostala do problémov na rozbúrenom mori pri pobreží Kalábrie.

V ostatných týždňoch zaznamenalo Taliansko výrazný nárast počtu utečencov, ktorí sa cez Stredozemné more preplavili do tohto členského štátu EÚ.

Taliansko v posledných týždňoch zintenzívnilo hliadkovanie vo svojich vodách po tom, ako sa začiatkom októbra potopila loď s utečencami pri ostrove Lampedusa, pričom zahynulo 366 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies