Talianska pobrežná stráž zachránila 166 migrantov na lodi

NETKY.SK • 8 Október 2012, 08:45 • 2 min
Talianska pobrežná stráž zachránila 166 migrantov na lodi

Talianska pobrežná stráž zachránila 166 migrantov na lodi - Krimi Pri pokuse preplávať zo severnej Afriky do Európy na preplnených plavidlách, často nevhodných na plavbu po mori, zahynuli tisíce ľudí hľadajúcich lepší život alebo unikajúcich pred konflikt

slovakia

left justify in out

img

Pri pokuse preplávať zo severnej Afriky do Európy na preplnených plavidlách, často nevhodných na plavbu po mori, zahynuli tisíce ľudí hľadajúcich lepší život alebo unikajúcich pred konfliktami.

Talianska pobrežná stráž zachránila 166 ľudí na drevenom plavidle s migrantmi, ktoré sa dostala do ťažkostí v mori pri južnom pobreží ostrova Lampedusa. Oznámili to v nedeľu miestne úrady.

Loď, ktorá sa vydala na cestu do Európy z Líbye, sa potopila krátko po záchrannej operácii v maltských teritoriálnych vodách v noci na nedeľu.

Pobrežná stráž zverejnila videozábery operácie, do ktorej sa zapojili aj plavidlá pohraničnej finančnej stráže a talianskeho vojenského námorníctva, informovala agentúra Reuters.

Pri pokuse preplávať zo severnej Afriky do Európy na preplnených plavidlách, často nevhodných na plavbu po mori, zahynuli tisíce ľudí hľadajúcich lepší život alebo unikajúcich pred konfliktami. V sobotu tuniský prezident Munsif Marzúkí vyzval na vytvorenie regionálnej pracovnej skupiny, ktorá by koordinovala reakciu na krízu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona