Talianska pobrežná stráž našla v člne 30 mŕtvych utečencov

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 08:22 • 2 min
Talianska pobrežná stráž našla v člne 30 mŕtvych utečencov

RIM - Približne 30 mŕtvych tiel sa nachádzalo na lodi plnej migrantov, ktorú talianska pobrežná stráž zastavila v nedeľu na mori medzi Sicíliou a severným pobrežím Afriky. Informovala o tom dnes talianska agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Na palube rybárskej lode sa tiesnilo okolo 590 utečencov a migrantov. Pobrežná stráž okamžite evakuovala osoby v najväčšej núdzi, vrátane dvoch tehotných žien. Predpokladá sa, že migranti zomreli na udusenie, pretože boli natlačení v úzkej časti lode. Presný počet mŕtvych zatiaľ nie je známy, podľa ANSA ich je 27-30.

      

Loď talianskeho námorníctva dovlečie plavidlo v priebehu dneška do Pozzalla na juhovýchodnom pobreží Sicílie. Nie je to prvýkrát, čo talianski záchranári našli mŕtvych migrantov na preplnených lodiach, ale nikdy ich nebolo toľko.
      

Od piatku zachránili talianske úrady 1654 migrantov, ktorí sa vydali na cestu na siedmich plavidlách. Ich celkový počet tým dosiahol tento rok viac ako 60.000. Očakáva, prekročí aj číslo 63.000 z roku 2011, keď sa začala vlna povstaní známa ako arabská jar. 
      

Taliansko musí znášať hlavný nápor migrantov, ktorí sa na chatrných lodiach vydávajú zo severnej Afriky na cestu cez Stredozemné more za lepším životom do Európy. Taliansko žiada Európsku úniu, aby prevzala zodpovednosť za záchranu migrantov, keďže mesačne ho to stojí niekoľko miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies