Talianska námorná služba zachránila 596 utečencov

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 15:53 • 2 min
Talianska námorná služba zachránila 596 utečencov

RÍM - Talianska námorná služba zachránila v posledných 24 hodinách neďaleko talianskeho ostrova Lampedusa v Stredozemnom mori 596 migrantov, ktorí sa plavili na preplnených člnoch.

slovakia

left justify in out

Objavili ich na mori s pomocou vrtuľníkov. Utečencov pochádzajúcich väčšinou zo Sýrie a Eritrey previezli na viacerých lodiach na pevninu. Medzi zachránenými bolo viacero detí. Minulý týždeň sa na rovnakú nebezpečnú cestu vydali stovky utečencov, ktorým prialo ustálené počasie.

Talianske námorníctvo začalo po viacerých tragédiách utečencov, ktorí sa na jeseň 2013 pokúšali dostať do Európy, s pomocou viacerých krajín program Mare Nostrum ktorý má zabrániť ďalším nešťastiam na mori. Odvtedy zachránili 10 134 migrantov, z ktorých bolo 1019 maloletých. 

Pri ďalšom nešťastí v Egejskom mori, ktoré sa stalo v noci z pondelka na utorok, zomreli siedmi utečenci. Grécka pobrežná stráž zachránila ôsmich. Ich národnosť nie je zatiaľ známa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies