Talianom hrozia pokuty aj za fajčenie v aute, v ktorom je dieťa

NETKY.SK • 2 Február 2016, 15:53 • 2 min
Talianom hrozia pokuty aj za fajčenie v aute, v ktorom je dieťa

RÍM - Talianskym fajčiarom hrozí po novom pokuta do výšky 500 eur aj v prípade, že si zapália v aute, v ktorom sa nachádza dieťa alebo tehotná žena, alebo keď na ulici odhodia cigaretový ohorok na zem.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom dnes agentúra AP citujúc opatrenia vyplývajúce z nových zákonov o ochrane zdravia a životného prostredia, ktoré v týchto dňoch vstupujú do platnosti.

 

Obmedzenia pre fajčiarov sú platné oddnes, pričom zákaz fajčiť sa podľa nich rozširuje z kancelárií a úradov, reštaurácií a ďalších verejných miest i na súkromnú zónu auta, píše AP. Ide o nový taliansky protifajčiarsky zákon, ktorým sa tamojšia legislatíva prispôsobuje smerniciam EÚ. Ich cieľom je odradiť mladých ľudí od fajčenia.

 

Nariadenie proti odhadzovaniu cigaretových ohorkov je súčasťou smernice proti odhadzovaniu predmetov na zem, ktorou sa pokutuje aj vypľutie žuvačky alebo odhodenie účtenky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies