Talianka Vinciová sa po oddychu rozhodla opäť pokračovať v kariére

NETKY.SK • 21 November 2016, 12:57 • 2 min
Talianka Vinciová sa po oddychu rozhodla opäť pokračovať v kariére

RÍM - Talianska tenisová univerzálka Roberta Vinciová sa rozhodla pokračovať vo svojej kariére.

slovakia

left justify in out

Oznámila to deň po tom, ako rovnaký postoj zverejnila jej krajanka Francesca Schiavoneová. "Cítim, že stále je vo mne túžba a odhodlanie skúsiť čosi dosiahnuť," uviedla na twitteri Vinciová, ktorá po tzv. malých MS WTA v čínskom Ču-chaji začiatkom novembra priznala pochybnosti. Vtedy podotkla, že s verdiktom sa nechce unáhliť pod vplyvom vyčerpania na konci sezóny a najprv si dožičí niekoľko týždňov oddychu.

Tridsaťtriročná rodáčka z Taranta Vinciová je niekdajšou sedmičkou singlového renkingu a dokonca bývalou líderkou deblového hodnotenia. Momentálne figuruje na 18., resp. 187. pozícii. Vo dvojhre sa Vinciová vlani senzačne dostala do finále newyorských US Open, nestačila v ňom v derby na Flaviu Pennettovú. V semifinále pritom zmarila sen domácej Sereny Williamsovej o kalendárnom Grand Slame. Vo štvorhre má zverenkyňa Francesca Cinu na konte päť trofejí z veľkej štvorky.

Rozhodnutie Vinciovej má zásadný vplyv na papierovú situáciu pred stretnutím Taliansko - Slovensko 11. - 12. februára na antuke v hale vo Forli v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien. Vinciová sa podieľala na celkovom triumfe "squadry" vo Fed Cupe v sezónach 2006, 2009, 2010 a 2013.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies