Taliani zlikvidovali náskok Japoncov a sú v semifinále

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 07:04 • 2 min
Taliani zlikvidovali náskok Japoncov a sú v semifinále

RECIFE - Futbalisti Talianska zlikvidovali dvojgólové vedenie Japonska a po víťazstve 4:3 v Recife postúpili ako druhý tím po Brazílii z A-skupiny do semifinále Pohára konfederácií FIFA.

slovakia

left justify in out

V sobotu nastúpia Taliani s Brazílčanmi na zápas o prvé miesto v základnej skupine. Japonci boli v úvode stredajšieho zápasu lepším tímom, Taliani vôbec nepripomínali mužstvo, ktoré v závere minulého týždňa zdolalo Mexiko (2:1). Ázijský tím viedol v najlepšom zápase doterajšieho priebehu Pohára konfederácií už 2:0, tréner Cesare Prandelli však rýchlo zareagoval a po zmenách v zostave a radikálnom zlepšení hry dokázali vicemajstri Európy 2012 výsledok otočiť. O víťazstve squadry azzurri rozhodol v 86. min striedajúci Sebastian Giovinco.

V extrémnom teple a vlhkosti zaváhal so spätnou prihrávkou Mattia De Sciglio, brankár Buffon pri zákroku fauloval Šhindžiho Okazakiho a argentínsky arbiter Diego Abal ukázal na biely bod. Talianom nepomohli protesty, že Buffon zasiahol loptu čisto. Nariadený pokutový kop v 21. min premenil Keisuke Honda. Taliani inkasovali z pokutových kopov v posledných troch stretnutiach. Penaltu proti nim kopali hráči Haiti v príprave i Mexičania už na Pohári konfederácií FIFA. Následne spálil čistú šancu Giorgio Chiellini a na opačnej strane Šhindži Kagawa z Manchestru United potrestal chybu defenzívy a akrobatickou strelou získal pre Japoncov dvojgólové vedenie. Taliani si uvedomili, že musia pridať, zlepšili svoju hru. V 41. min sa v Arene Pernambuco presadil hlavičkou Daniele De Rossi. Po zmene strán si zrazil do siete Giaccheriniho pokus o prihrávku na voľného Balotelliho Acuto Učida a v 52. min dostal Taliansko do vedenia po pokutovom kope po ruke Makota Hasebeho Mario Balotelli. Taliansky útočník je pri penaltách stopercentný, v súťažných zápasoch za klub i reprezentáciu premenil všetkých 24 pokusov. Japonci vďaka Okazakiho gólu zo 69. min vyrovnali na 3:3. Majstri Ázie mohli zápas rozhodnúť, ale Okazaki trafil iba žrď a Kagawa nemieril presne. Talianska defenzíva nestála úplne na pevných základoch, ale aj so šťastím sa ubránila. V 86. min sa európsky výber dočkal rozhodnutia, presnú prihrávku od Claudia Marchisia využil Giovinco. Japonci ešte dokázali dostať loptu do siete vďaka Jošidovi, ale rozhodcovia gól pre predchádzajúci ofsajd neuznali. 

Výsledok - Pohár konfederácií FIFA: 
A-skupina: 
RECIFE 
Taliansko - Japonsko 4:3 (1:2) 
Góly: 41. De Rossi, 50. Učida (vl.), 52. Balotelli (z pok. kopu), 86. Giovinco - 21. Honda (z pok. kopu), 33. Kagawa, 69. Okazaki, rozhodoval: Abal (Arg.) 

Zostavy: 
Taliansko: Buffon - Maggio (59. Abate), Barzagli, Chiellini, De Sciglio - Montolivo, Pirlo, De Rossi - Aquilani (30. Giovinco), Giaccherini (68. Marchisio) - Balotelli 
Japonsko: Kawašima - Učida (73. H. Sakai), Jošida, Konno, Nagatomo - Hasebe (90.+ Nakamura), Endo - Okazaki, Honda, Kagawa - Maeda (79. Havenaar) 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Brazília 2 2 0 0 5:0 6 - postup do semifinále 
2. Taliansko 2 2 0 0 6:4 3 - postup do semifinále 
3. Mexiko 2 0 0 2 1:4 0 
4. Japonsko 2 0 0 2 3:7 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies