Taliani žiadajú FIFA o využitie videozáznamov počas zápasov

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:56 • 2 min
Taliani žiadajú FIFA o využitie videozáznamov počas zápasov

RÍM - Talianska futbalová federácia (FIGC) chce v zápasoch domácej najvyššej súťaže Serie A experimentálne vyskúšať využitie televíznych záznamov v sporných situáciách.

slovakia

left justify in out

Po nedeľňajšom kontroverznom súboji o čelo tabuľky medzi Juventusom Turín a AS Rím (3:2) poslal prezident FIGC Carlo Tavecchio list s príslušným obsahom Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA). Spomenutý duel priniesol dva diskutabilné pokutové kopy v prospech domácich. Navyše, "stará dáma" strelila víťazný gól z postavenia mimo hry.

 

Tavecchio skonštatoval že FIGC síce je za zachovanie tradícií futbalu, ale zároveň podporuje jeho modernizáciu. Prezident FIFA Sepp Blatter v septembri predznamenal, že videozáznam hodlajú vyskúšať na budúcoročných MS hráčov do 20 rokov na Novom Zélande, ale nie sú ani proti zavedeniu v národných ligách. Tréneri by mali možnosť odvolať sa proti verdiktu rozhodcov raz alebo dvakrát v každom polčase. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona