Taliani vytiahli z vraku potopenej lode mŕtve telá ďalších vyše 450 utečencov

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 18:17 • 2 min
Taliani vytiahli z vraku potopenej lode mŕtve telá ďalších vyše 450 utečencov

RÍM - Telesné pozostatky ďalších 458 obetí katastrofy lode s utečencami, ktorá sa v noci na 19. apríla 2015 potopila v Stredozemnom mori po zrážke s nákladným plavidlom, našli záchranári vo vraku iba nedávno vyzdvihnutej lode, ktorého prehľadávanie sa dnes skončilo. Už skôr talianske orgány našli vo vraku telá 217 obetí.

slovakia

left justify in out

Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na dôstojníka talianskeho námorníctva Nicolu De Feliceho. Práve tragické nešťastie z apríla 2015 viedlo Európsku úniu k posilneniu záchranných operácií v oblasti Stredozemného mora medzi pobrežím Líbye a Talianskom. Ide o jednu z hlavných trás, ktorými sa migranti snažia dostať do Európy.


Z odhadovaných 800 migrantov na palube prežilo kolíziu iba 28 ľudí. Rybárske plavidlo dlhé asi 20 metrov využívané prevádzačmi sa potopilo po zrážke s portugalskou nákladnou loďou, ktorej posádka reagovala na núdzový signál a chcela vlastne pomôcť utečencom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies