Taliani vyšetrujú rozsiahle daňové podvody pri prestupoch hráčov

NETKY.SK • 26 Január 2016, 15:34 • 2 min
Taliani vyšetrujú rozsiahle daňové podvody pri prestupoch hráčov

MILÁNO - Prokuratúra v talianskom Neapole vedie rozsiahle vyšetrovanie údajného falšovania účtovných záznamov pri prestupoch hráčov, pri ktorých prišiel štát na daniach o 12 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Namočených je 35 klubov dvoch najvyšších ligových súťaží Serie A a Serie B. Talianska finančná polícia získala povolenie na domovú prehliadku približne 60 podozrivých vrátane manažérov, hráčov a agentov. Zaistila peňažnú hotovosť, nehnuteľný majetok a aktíva v hodnote nepriznanej sumy.


Vyšetrovanie úradu prokuratúry viedlo k zisteniu, že hráčski agenti falošne vystavili klubom účty za svoje služby, čím im umožnili uplatniť si odpočítateľnú položku z dane. Futbalisti, ktorí boli do podvodu zapletení, zasa profitovali z toho, že kluby im pokryli náklady na poplatky účtované agentmi.


Podľa agentúry ANSA polícia prehľadala aj kancelárie v sídle prvoligového AC Miláno. Právni zástupcovia slávneho klubu potvrdili, že predmetom vyšetrovania je aj viceprezident Adriano Galliani. Správy o podvode sa odrazili na burze s cennými papiermi. Cena akcií Juventusu Turín klesla o dve percentá, obchodovanie s akciami Lazia Rím sa dočasne zastavilo. Naopak, položka AS Rím získala na hodnote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies