Taliani veria, že môžu zastaviť suverénnych Španielov

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 10:26 • 2 min
Taliani veria, že môžu zastaviť suverénnych Španielov

FORTALEZA - Futbalisti Španielska nastúpia na štvrtkové semifinále Pohára konfederácií FIFA 2013 v brazílskej Fortaleze proti Taliansku ako tím, ktorý 28-krát bez prerušenia nenašiel premožiteľa v súťažnom stretnutí. Hráči z Pyrenejského polostrova utvorili nedeľňajším víťazstvom nad Nigériou rekord v tejto štatistike.

slovakia

left justify in out

Naposledy sa z výhry nad Španielmi radovali Švajčiari na majstrovstvách sveta 2010 v JAR. V repríze finálového duelu kontinentálneho šampionátu 2012, ktorý sa skončil jednoznačným víťazstvom obhajcov 4:0, sa stretnú doposiaľ na turnaji suverénni Španieli, ktorí postupne v rámci B-skupiny zdolali Uruguaj (2:1), Tahiti (10:0) a Nigériu (3:0), s Talianmi, ktorí zvíťazili nad Mexikom (2:1), Japonskom (4:3) a potrápili domácich Brazílčanov (2:4). Výsledok proti domácej reprezentácii znamenal pre úradujúcich vicemajstrov Európy z Apeninského polostrova prvú prehru v kalendárnom roku 2013 v ich deviatom stretnutí od 1. januára.

Obe mužstvá na turnaji trápia zranenia. Reprezentácia Talianska sa musí v zostávajúcom priebehu zaobísť bez strelca dvoch gólov Maria Balotelliho, ktorý sa vrátil do vlasti, kde bude pokračovať v liečbe zranenia ľavého stehenného svalu. K dispozícii nebude pre vykĺbené rameno ani pravý obranca Ignazio Abate, otáznik visí nad štartom dvojice stredopoliarov Riccardo Montolivo (nevoľnosť), Andrea Pirlo (lýtko). V tíme Španielska pozorne sledujú vývoj zdravotného stavu stredopoliara Cesca Fábregasa a útočníka Roberta Soldada, oboch hráčov úradujúceho majstra sveta i Európy trápia svalové zranenia. V utorok večer trénovali individuálne. 

Tréner talianskej reprezentácie Cesare Prandelli pred stretnutím proti Španielsku vyhlásil, že výber z Apeninského polostrova by možno mal spraviť niečo inovatívne po taktickej stránke. Podľa talianskych médií Prandelli môže v súvislosti s očakávanou prevahou Španielov v štatistike držania lopty zmeniť rozostavenie svojho tímu a nasadiť do hry troch obrancov, piatich záložníkov a dvoch útočníkov. Rovnaká taktika pomohla Talianom dosiahnuť remízu 1:1 v dueli skupinovej fázy ME 2012 proti rovnakému súperovi, aký na nich čaká vo štvrtok vo Fortaleze. 

Kormidelník Španielska Vicente del Bosque sa musí rozhodnúť, komu z trojice brankárov dá dôveru proti Taliansku. Iker Casillas vychytal víťazstvo nad Uruguajom s chýrnymi kanoniermi Edinsonom Cavanim, Luisom Suárezom či Diegom Forlánom, Pepe Reina neinkasoval proti Tahiti a Víctor Valdés si udržal čistý štít proti africkému šampiónovi z Nigérie. 

Podľa španielskeho obrancu Sergia Ramosa nemusí štvrtkový zápas pripomínať finále kontinentálneho šampionátu v Kyjeve spred roka i napriek faktu, že oba tímy hrajú podobným štýlom a v podobnom zložení ako pred dvanástimi mesiacmi. "Náš herný prejav ani zostavu sme nezmenili, súper tiež nie, zápas však môže byť úplne iný. Taliani majú mladých hráčov i veteránov, budú sa chcieť pomstiť za minuloročný neúspech. V stávke je veľa, ide o finále dôležitého turnaja, každý sníva o absolvovaní rozhodujúceho zápasu na Maracane," zhodnotil Ramos. 

Silu súpera uznal obranca Španielska Jordi Alba. "Proti tímu, ako je Taliansko, nikdy nemôžete predvídať dianie na trávniku. Vieme, že dobre bránia a kontrolujú loptu. Určite budú ťažkým protivníkom, my sa však chceme presadiť naším štýlom, neinkasovať a dávať góly," povedal po naplnení zápasového itinerára skupinovej fázy turnaja Jordi Alba. 

Stredopoliar "azúrových" Claudio Marchisio verí, že jeho tím môže zvíťaziť nad "nezdolateľným" Španielskom. "Sú najsilnejší, svetoví a európski šampióni, ktorí vyhrali všetko, ale my nejdeme do zápasu s cieľom prehrať. Ich štýl poznáme dokonale. Finále Pohára konfederácií je pre nás veľkou motiváciou," vyhlásil hráč Juventusu Turín Marchisio. 

Semifinále vo Fortaleze sa vo štvrtok začne o 21.00 h SELČ. Víťaz získa právo vyzvať v nedeľňajšom finálovom stretnutí v Riu de Janeiro postupujúceho zo stredajšieho zápasu Brazília - Uruguaj v Belo Horizonte (21.00 h SELČ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies