Taliani štrajkovali proti Renziho navrhovaným reformám

NETKY.SK • 24 Október 2014, 17:18 • 2 min
Taliani štrajkovali proti Renziho navrhovaným reformám

RÍM - Štrajkujúci pracovníci dnes obsadili ulice vo viacerých talianskych mestách, aby protestovali proti škrtom vo verejných službách a reforme pracovného trhu, ktoré navrhuje premiér Matteo Renzi. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Štrajk sa dotkol najmä sektora hromadnej dopravy. Narušená bola vlaková a autobusová doprava. Letecká spoločnosť EasyJet varovala pred možným rušením letov po tom, ako odborový zväz USB hlásil 24-hodinový štrajk.
     

Protesty boli predohrou pred väčšími demonštráciami, ktoré zvolal najväčší taliansky odborový zväz CGIL na sobotu.
     

Renzi prisľúbil predložiť návrhy na zmenu predpisov týkajúcich sa ochrany pracovných miest, ktoré podľa kritikov odrádzajú podnikateľov od prijímania nových zamestnancov a prispievajú tak k ekonomickej malátnosti krajiny.
     

Európski politickí predstavitelia Renziho návrhy chválili. Reforma sa okrem iného týka aj nápravy rozdielu medzi mladými a staršími zamestnancami. Kým mladí ľudia majú prácu pomerne neistú, pracovné miesta starších zamestnancov sú veľmi silne chránené.

     

Odbory a ľavicovo zmýšľajúci členovia Renziho Demokratickej strany na premiérove návrhy reagovali rozhorčene. Podľa ich názoru podkopávajú práva pracujúcich a neriešia základné príčiny ekonomickej stagnácie Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies