Taliani si po Luxembursku veria, chcú sa sústrediť na defenzívu

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 11:30 • 2 min
Taliani si po Luxembursku veria, chcú sa sústrediť na defenzívu

PERUGIA - Talianski futbaloví reprezentanti prekvapujúco remizovali s futbalovým trpaslíkom Luxemburskom 1:1 iba deň pred odchodom na majstrovstvá sveta do Brazílie, kde chcú bojovať o najvyššie priečky. Pred šampionátom si však veria a v zostávajúcich dňoch sa chcú sústrediť na defenzívu.

slovakia

left justify in out

Domáci sa v stredajšom zápase síce ujali vedenia už v 9. minúte zásluhou Claudia Marchisia, ktorému výborne prihral Mario Balotelli, no svoje ďalšie šance nepremenili a tak v 85. minúte vyrovnal Maxime Chanot na 1:1.

 

Pre Talianov to bol už siedmy zápas v rade bez víťazstva, šesť remíz a prehra so Španielskom však prišli až po tom, čo si futbalisti z Apeninského polostrova zabezpečili účasť na svetovom šampionáte. Do Brazílie odcestovali vo štvrtok večer, v nedeľu ich čaká ešte záverečný prípravný zápas pred štartom MS proti klubu Fluminense.

 

"Tento prípravný duel nebol zlyhaním, snažili sme sa robiť veci, ktoré sme si cvičili na tréningu," bránil svojich zverencov tréner Cesare Prandelli. "Je jasné, že sa musíme zlepšiť. Ale potrebovali sme si vyskúšať niektoré veci, pretože máme málo zápasov. Neboli sme oslniví, no odchádzame s vedomím, že to pre nás môžu byť výborné majstrovstvá sveta," dodal.

 

V stredu bol najlepším hráčom Talianov útočník Balotelli, ktorý boli pri všetkých pekných momentoch, sám mohol niekoľkokrát skórovať a nastrelil aj brvno. Naopak, opäť zaostala defenzíva. "Je to nepríjemné, pretože sme chceli odísť do Brazílie s víťazstvom. No myslím si, že tento tím vyhrá, keď to bude potrebovať. Hlavne si musíme dávať väčší pozor pri štandardných situáciách. Hrali sme dobre 50-60 minút, no potom sme akoby stratili hlavy," dodal pre agentúru Reuters stopér Giorgio Chiellini.

 

Taliani odštartujú svoju púť na MS prestížnym zápasom s Anglickom, v D-skupine sa ďalej stretnú s Kostarikou a Uruguajom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies