Taliani sa budú pripravovať na bývalých pozemkoch mafie

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 11:19 • 2 min
Taliani sa budú pripravovať na bývalých pozemkoch mafie

Taliani sa budú pripravovať na bývalých pozemkoch mafie

slovakia

left justify in out

img

Kalábria bola kedysi sídlom najobávanejšej mafiánskej organizácie, ale v súčasnosti je tréningovou základňou talianskej futbalovej reprezentácie. "Squadra azzurra" sa bude práve tam prirpavovať na zostávajúce zápasy kvalifikácie EURO 2012.
      Areál v Rizzori, ktorý patril až do roku 2003 zločineckej organizácii 'Ndrangheta, budú v závere kalendárneho roka okupovať talianski reprezentanti. Tento krok zo strany národnej futbalovej federácie (FIGC) mý byť ďalším symbolom Talianska v boji proti organizovanému zločinu.
      Rizziconi bolo dlho centrom moci "Ndranghety". Vláda dokonca nechala rozpustiť v roku 2001 mestské zastupiteľstvo, pretože bolo pod vplyvom mafie. "Národný tím prináša veľkú nádej a odvahu pre všetkých mladých ľudí v oblasti, ktorí by sa mohli dostať na hranu zákona," uviedol predstaviteľ skupiny Libera bojujúcej proti organizovanému zločinu Pino De Masi.
      Taliansko sa momentálne nachádza na čele kvalifikačnej C-skupiny, pred druhým Slovinskom má päťbodový náskok.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona