Taliani rozbili sieť pašerákov, ktorí chceli prevážať aj teroristov

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 16:03 • 2 min
Taliani rozbili sieť pašerákov, ktorí chceli prevážať aj teroristov

RÍM - Sieť pašerákov ľudí plánovala spoločne s migrantmi a utečencami previesť na Sicíliu aj najmenej jedného podozrivého teroristu. Vyšetrovatelia proti tejto skupine zakročili a zatkli 15 podozrivých.

slovakia

left justify in out

V dnešnom vyhlásení talianskej finančnej polície Guardia di Finanza sa uvádza, že zoskupenie pašerákov riadili "nebezpeční" tuniskí kriminálnici. Na nižších pozíciách v ňom boli aktívni aj Taliani.

 

Podozriví čelia obvineniam z napomáhania nelegálnej migrácii a z pašovania tabakových výrobkov.

 

Podľa úradov bola skupina pripravená "ponúknuť svoje nezákonné služby osobám hľadaným tuniskými úradmi v súvislosti so závážnymi zločinmi alebo pre možné kontaktmi s džihádistickými skupinami".

 

Pašeráci mali kapacity na prepravu migrantov z Tuniska do západnej Sicílie pomocou rýchlych člnov. Guardia di Finanza odhaduje, že poplatok na jedného migranta bol približne 2000-3000 eur, pričom pašeráci mohli na jednej takejto ceste zarobiť až 40.000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies