Taliani prijímajú ďalšie opatrenia, lockdown pre celú krajinu sa zatiaľ vylučuje

NETKY.SK • 13 Október 2020, 15:24 • 2 min
Taliani prijímajú ďalšie opatrenia, lockdown pre celú krajinu sa zatiaľ vylučuje

RÍM - Talianska vláda prijala ďalšie epidemiologické opatrenia v snahe obmedziť šírenie nového koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Obmedzujú otváracie hodiny i zhromažďovanie v baroch a reštauráciách, zakazujú organizovanie školských výletov, vykonávanie kontaktných športov na amatérskej úrovni i usporadúvanie osláv v interiéroch a exteriéroch. 

 

img

 

V prípade osláv v domácnostiach síce záväzný zákaz momentálne neexistuje, talianska vláda však vo svojom novom nariadení odporúča "dôrazne sa vyhýbať večierkom alebo organizovaniu zhromaždení v domácnostiach s účasťou viac ako šiestich ľudí".

 

Pozitívni pacienti 

Podľa týchto pravidiel sa tiež zo 14 na 10 dní skráti doba, ktorú musia asymptomatickí pacienti s pozitívnym výsledkom testu na nový koronavírus stráviť v domácej karanténe. Pred jej ukončením sa však musia, rovnako ako aj všetci ostatní pozitívne testovaní, preukázať novým negatívnym výsledkom testu.

 

Jedlo na verejnosti 

Stravovanie na verejnosti s možnosťou posadiť sa k stolu je povolené do polnoci. Bez tejto možnosti je na verejnosti povolené stravovať sa do 21.00 h. Donáška domov či možnosť prevziať si jedlo sú povolené, avšak so zákazom konzumácie na mieste alebo v okolí pohostinstiev po 21.00 h. Nové pravidlá tiež stanovujú zákaz zhromažďovania sa pred pohostinstvami od 21.00 h do 6.00 h.

 

img

 

Civilné alebo náboženské obrady, ako sú svadby a krsty, sú naďalej povolené podľa už skôr stanovených pravidiel. Oslavy nasledujúce po týchto obradoch sú však limitované maximálnym počtom 30 hostí.

 

Keď návšteva, tak rúška 

Nariadenie tiež odporúča nosenie rúšok v domácnostiach v prípade návštevy. Povinnosť zakrývania nosa a úst na verejnosti zostáva nezmenená. Nariadenie je platné 30 dní, a to do 13. novembra, keď ministri opäť rozhodnú, či opatrenia predĺžia alebo prehodnotia.

 

img

 

Taliansky premiér Giuseppe Conte v pondelok opäť vyhlásil, že jeho vláda v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie neplánuje zaviesť nový celoštátny lockdown.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies