Taliani nezdolali Argentínu od roku 1987

NETKY.SK • 15 August 2013, 11:32 • 2 min
Taliani nezdolali Argentínu od roku 1987

RÍM - Futbalisti Argentíny dokázali aj bez zraneného Lionela Messiho vyhrať v stredajšom prípravnom dueli v Ríme nad domácim Talianskom 2:1.

slovakia

left justify in out

Juhoamerický tím pred spolovice zaplneným Olympijským štadiónom mal v úvode viac z hry a Gonzalo Higuaín po dvadsiatich minútach otvoril skóre, chybu pred gólom urobil Daniele De Rossi. Argentína získala krátko po prestávke dvojgólový náskok, keď sa z hranice šestnástky krížnou strelou presadil Ever Banega. V 76. min nádhernou strelou z dvadsiatich metrov vykresal pre Talianov nádej Lorenzo Insigne, ale domácim sa už zo záverečného tlaku nepodarilo vyrovnať.

"Argentína si zaslúži veľké uznanie. Nastúpili sme proti kvalitnému súperovi, jednému z najsilnejších tímov na svete. Urobili sme v obrane niekoľko chýb, absentovalo nám väčšie nasadenie. V našej hre však boli aj dobré momenty," povedal po stretnutí taliansky tréner Cesare Prandelli. 

Taliansko a Argentína majú na svojom konte dokopy šesť titulov majstra sveta a smerujú aj na záverečný turnaj do Brazílie 2014. Taliansko nezdolalo juhoamerický tím od roku 1987. V stredu nastúpila "squadra" bez zraneného útočníka Maria Balotelliho. Talianom sa v augustovom asociačnom termíne FIFA v ostatnom čase nedarí, od roku 2010 hrali štyri zápasy a tri z nich prehrali. Najskôr s Pobrežím Slonoviny, potom s Anglickom a teraz s Argentínou. Výnimkou bol duel so Španielskom pred dvoma rokmi. 

Talianski i argentínski hráči demonštrovali pred zápasom vzájomnú spolupatričnosť. Obidva tímy bývali v jednom hoteli, na stretnutie na Olympijský štadión cestovali spoločne, po hymnách kapitáni Gianluigi Buffon a Javier Mascherano zasadili olivovník do špeciálne pripraveného kvetináča. 

Výsledok stredajšieho medzištátneho prípravného futbalového zápasu v Ríme: 
Taliansko - Argentína 1:2 (0:1) 
Góly: 76. Insigne - 20. G. Higuaín, 49. Banega 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies